Clienti

De ce să îți promovezi afacerea pe Facebook?

Ești la început de drum și nu știi dacă publicitatea pe Facebook este benefică pentru afacerea ta? În articolul de față vei găsi principalele beneficii ale acestui tip de promovare, dar și sfaturi de la profesioniști.

Ce este publicitatea pe Facebook?

Facebook Ads este un instrument de promovare destul de eficient, mai ales pentru afacerile din mediul online, dar și pentru cele care oferă produse al căror impact vizual contează. Aceste campanii pot ajunge la audiențe targhetate în funcție de preferințele tale, așadar la publicul tău țintă.

Tipurile de campanii Facebook Ads

Cele mai importante tipuri de campanii Facebook Ads sunt cele CPC, Video, Brand Awareness. Primele îți vor aduce trafic pe site, cele din a doua categorie te ajută să promovezi un videoclip, iar ultimele îți aduc notorietate brandului prin creșterea interacțiunii cu postările de pe pagina ta de Facebook.

Evident, teoria este mult mai complexă de atât, însă credem că îți poți face o idee despre ceea ce înseamnă acest tip de publicitate atât de utilizat.

Avantajele promovării pe Facebook

Acum că ai aflat cam despre ce este vorba atunci când vine vorba despre publicitatea plătită pe Facebook, este momentul să descoperi avantajele acesteia:

  • Crești notorietatea brandului;
  • Te adresezi publicului țintă/potențialilor clienți;
  • Crești numărul vânzărilor;
  • Afli feedback-uri din partea clienților existenți;
  • Interacționezi cu fanii brandului/produsului/serviciului pe care îl reprezinți.

Concluzii

Există numeroase motive pentru care ar fi bine să începi să-ți promovezi afacerea pe Facebook. Există numeroase tutoriale despre cum poți face acest lucru.

Totuși, dacă timpul nu îți permite, ar fi bine să apelezi la specialiști în marketing online, care pot crea și administra campanii de promovare prin Facebook Ads asta pentru ca tu să te concentrezi mai mult pe administrarea afacerii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.