laptop-reconditionat
Clienti,  PR,  SEO

Laptopuri refurbished – avantaje si dezavantaje

În ciuda scăderii generale a prețurilor pentru laptopurile moderne, cele mai ieftine costă în jur de 1000 de dolari. În comparație cu prețul unui computer desktop similar, acest preț pare destul de mare. Deși s-a spus de mai multe ori că atunci când costul unui laptop va fi defalcat în componentele sale (LCD, baterie, CD-RW și, în sfârșit, mobilitate), prețul final nu va mai părea atât de mare, pentru cei care nu au disponibilă suma necesară pentru achiziționarea unui laptop nou la momentul actual. Ce să faci dacă nu ai bani, dar ai nevoie de un laptop? Există două variante de a rezolva această problemă și anume, să cumperi laptopuri refurbished sau second hand.

De ce să alegi laptopuri refurbished și nu laptopuri second hand?

În principiu, ambele sunt la mâna a doua. Spre deosebire de laptopurile second hand, laptopurile refurbished urmează o pregătire specială înainte de vânzare. Sunt efectuate diagnostice complete, toate modulele sparte sau suspecte sunt înlocuite, inclusiv carcasa, tastatura și bateria. 

De asemenea, unele modele sunt modernizate în mod invizibil pentru cumpărător. Drept urmare, laptopurile noi din magazine, cu configurații oarecum asemănătoare, sunt la nivelul celor refurbished. Achiziționarea și alegerea unui laptop recondiționat necesită o atenție specială și cunoașterea unora dintre deficiențele care pot face ca un laptop să fie practic inutilizabil.

De unde vin laptopurile refurbished?

Principala sursă de laptopuri refurbished sunt corporațiile mari care au o flotă uriașă de computere și doresc să-și actualizeze echipamentele cu altele noi. Majoritatea acestor laptopuri au o configurație bună și nu sunt mai vechi de 3 – 5 ani.

Avantajele cheie ale laptopurilor recondiționate

Dacă ai aflat principala sursă de furnizare a laptopurilor refurbished, ar mai trebui să știi că acestea sunt în principal laptopuri produse de mărci renumite precum HP, DELL, Compaq etc. Astfel de laptopuri refurbished gasesti pe Server Config.

Acest lucru îți poate spune despre calitatea și fiabilitatea lor ridicată. De asemenea, laptopurile refurbished sunt semnificativ mai ieftine decât cele noi.

Dezavantaje principale

În primul rând, laptopurile refurbished sunt susținute de o garanție limitată specifică furnizorului.

În al doilea rând, deși poate fi actualizat, poate exista o problemă cu posibilitatea de a amplasa memorie suplimentară pe un dispozitiv de tip vechi. Prin urmare, atunci când cumperi un laptop refurbished, selectează configurația maximă necesară ție.

A treia problemă cu care se confruntă utilizatorii de laptopuri recondiționate este lipsa driverelor. În cel mai bun caz, baza de date a driverului Windows Me sau XP te poate ajuta. Iar ultima, este problema cu memoria bateriilor. În mod obișnuit, după un an de funcționare, efectul de memorie atinge un nivel ridicat, iar durata bateriei este redusă semnificativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.