Sanatate

Quercetin Enigma – supliment alimentar cu proprietăți antioxidante

Quercitina este un flavonoid prezent în fructe, legume și cereale, cu proprietăți care pot îmbunătăți organismul uman și patologiile asociate, poate reduce riscul infecțiilor și poate preveni apariția unor afecțiuni grave.

Flavonoidele, datorită evidentei lor capacități de a modifica anumite reacții ale corpului la alergeni, virusuri și substanțe carcinogene, ele se mai numesc și modificatori naturali ai răspunsului biologic.

Efectele benefice ale flavonoidelor precum quercetina provin din capacitatea lor de a funcționa ca antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși care se pot lega și neutraliza radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot provoca leziuni celulare atunci când nivelurile lor devin prea mari, deoarece deteriorează membranele celulare, modifică ADN-ul și chiar provoacă moartea celulelor.

Daunele provocate de radicalii liberi sunt strâns legate de numeroase afecțiuni cronice, inclusiv cancer, boli de inimă și diabet.

Quercetin este un supliment alimentar, utilizat pentru menținerea sănătății sistemului imunitar, respirator, cardiovascular, pentru reducerea stresului oxidativ, inflamației și a manifestărilor alergice.

În suplimentul alimentar Quercetin Enigma, quercetina are și proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice. În plus, contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reduce fragilitatea capilarelor și protejează vasele de sânge, favorizează scăderea colesterolului. Quercetina are și proprietăți anti-aging, contribuind la menținerea sănătății pielii, creierului și inimii.

Printre principalele beneficii se numără următoarele:

•          Lupta împotriva radicalilor liberi – quercitina are proprietăți antioxidante, ajutând la protecția organismului împotriva radicalilor liberi, precum poluarea, fumul de țigară, radiațiile și alte chimicale. De altfel, studiile au evidențiat faptul că acțiunea antioxidantă a quercitinei este mult mai puternică decât cea a vitaminelor C și E, dar și a betacarotenului.

•          Ajută la reducerea inflamațiilor – poate contribui la reducerea inflamațiilor acute și cronice, spre exemplu, în cazul artritei.

•          Ajută la diminuarea manifestărilor caracteristice reacțiilor alergice precum: nas înfundat, ochi înlăcrimați, strănut, respirație dificilă, prurit, înroșirea pielii, urticarie, edeme, intoleranțe alimentare, declanșate de polen, praf, păr de animale, produse chimice etc.: deoarece împiedică eliberarea unor compuși precum histamina, leucotriene, prostaglandine la nivel vascular, gastrointestinal, bronșic, cutanat, cerebral, ocular.

•          Menține tensiunea arterială normală și protejează sistemul vascular prin reducerea fragilității capilarelor și scăderea colesterolului.

•          Susține sănătatea sistemului nervos – quercitina poate contribui la reducerea riscului de apariție a bolilor neurodegenerative, și ajută la menținerea nivelului sănătos de serotonină și de dopamină la nivel cerebral.

•          Are proprietăți antibacteriene – poate lupta împotriva bacteriilor care produc infecții la nivelul pielii, al sistemului digestiv și respirator, dar și al celui urinar.

Potrivit ultimelor studii, quercitina poate contribui la blocarea activității enzimatice a 3CLpro și poate lupta, astfel, împotriva Sars-CoV-2. Quercitina poate fi considerată un bun candidat pentru optimizarea și dezvoltarea unui remediu împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.