Sanatate

Vitamina C Lipozomala – ASCOLIP 1000mg

Acidul ascorbic, cum se mai numește vitamina C, este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă), esenţială pentru om. Vitaminele hidrosolubile nu au o toxicitate ridicată, iar problemele care pot apărea cu supradozarea sunt ușor de rezolvat, datorită eliminării rapide de către organism, pe cale urinară.

Vitamina C nu poate fi sintetizată de către organismul uman și nici nu este depozitată în organism, motiv pentru care e nevoie de un aport exogen, din alimentație sau cu ajutorul suplimentelor, în mod continuu.

Suplimentarea cu forma de Vitamina C Lipozomală – ASCOLIP 1000mg, asigură o absorbție mult mai ridicată față de formulările clasice de vitamina C, datorită învelișului fosfolipidic care oferă protecție față de distrugerea suferită de formele clasice pe tractul digestiv. Astfel, este îmbunătățită considerabil biodisponibilitatea, asigurând concentrații plasmatice apropiate de cele obținute prin formele injectabile.

Lipsa vitaminei C duce la o afecţiune numită scorbut care se manifestă prin sângerări gingivale, sângerări la nivelul pielii (peteşii), dureri osoase, ale articulaţiilor, anemie, stare de oboseală, predispoziţie la infecţii.

Acidul ascorbic se întâlnește în majoritatea ţesuturilor şi organelor, dar mai ales în creier, leucocite, glande endocrine, în hepatocite, acestea fiind primele afectate odată cu apariția deficitului de vitamina C. De asemenea, are rol important în formarea colagenului, vindecarea plăgilor, susținerea imunității și a sistemul osos, formarea hormonilor și aminoacizilor, absorbția fierului, și protecția organismului față de radicalii liberi.

Vitamina C are un rol important în dezvoltarea imunității, contribuind la buna funcționare a globulelor albe, poate scurta durata bolii, poate micşora intensitatea simptomelor pentru infecţiile căilor respiratorii. De asemenea, vitamina C a fost folosită pentru a reduce simptomele din astm şi alergii.

Prin efectul său antioxidant protejează organismul față de stresul oxidativ, acumularea radicalilor liberi contribuind la procesul de îmbătrânire, a proceselor inflamatorii, apariția bolilor cardiovasculare, artritei, cancerului. De asemenea, vitamina C este benefică și pentru persoanele care fac chimio și radioterapie, reducând efectele toxice ale acestora asupra organismului.

Are rol în prevenirea afecțiunilor circulatorii, ajută la dilatarea vaselor de sânge și reducerea colesterolului astfel îmbunătățind circulația sângelui și prevenind atacurile vasculare. De asemenea, poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale.

Poate reduce nivelurile de acid uric și astfel să prevină atacurile de gută și să scadă procesele inflamatorii care apar.

Ajută la asimilarea fierului în organism, deoarece îmbunătățește absorbția acestuia.

Stimulează producția de colagen ajutând la refacerea țesuturilor, la cicatrizarea și vindecarea ranilor și arsurilor, inclusiv cele survenite în urma intervențiilor chirurgicale.

Vitamina C este implicată în sinteza unor neurohormoni și în stimularea si protecția glandei hipofize care secretă hormoni pentru creștere, buna funcționare a tiroidei și a psihicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.